UCLG (MEWA) Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı tarafından düzenlenen Aracı Şehirler Sürdürülebilir Kalkınmanın Kilit Aktörleri başlığı ile Aracı Şehirler Ortadoğu ve Batı Asya (MEWA) Bölgesel forumu Nevşehir’de çalışmalarına devam ediyor.

UCLG Dünya Teşkilatı Başkanı Parks Tau ve Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu temsilcilerinin katılımı ile Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı uluslararası toplantının ilk akşamında düzenlenen gala yemeğinde bir araya gelindi.

Nevşehir Konağında düzenlenen gala yemeğine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve eşi, İl Jandarma Komutanı J.Kur.Alb.Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdür Vekili Bülent Kalın, UCLG Dünya Teşkilatı Başkanı Parks Tau ve Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

UCLG Dünya Teşkilatı Başkanı Parks Tau ve Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu temsilcileri Vali İlhami Aktaş’a Nevşehir de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını (MEWA) Bölgesel forumu vesilesiyle Nevşehir’i Kapadokya’yı çok daha yakından görme ve tanıma fırsatı elde ettiklerini ifade ettiler.

İlimize teşrif eden yerli ve yabancı konuklar ise kendilerini Nevşehir de ağırlayan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ a ve misafirperverliğinden son derece memnun olduklarını ve onurlarına düzenlenen gala yemeği ile Nevşehir’e özgü o güzel lezzetleri tattıklarını ifade ederek Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkürlerini bildirdiler.