Nevşehir Lale sanayinde ustalık yapan İbrahim Özçelik bir araca nasıl kışlık bakım yapılacağını anlattı. İbrahim usta yaptığı açıklamada; ” araçlarımızın belirli bir kilometreye geldiğinde veya mevsim geçişlerinde bakıma girmesi girekir. Bizler nasıl yaz geldiğinde ince, kış geldiğinde kalın giysiler giyiyorsak, araçlarımızın içinde aynı şey söz konusu.

Araçlarımıza kışa girerken mutlaka, antifiriz koymalıyız. Çünkü çoğu araç sahibi yazın eksilen suyun yerine bildiğimiz içme suyunu koyuyor. Suyun donma derecesi sıfır olduğundan özellikle geceleri sıfırın altına düşen sıcaklıklarda aracımızın motorunda bulunan suda donacaktır. Aracın soğutma sisteminde bulunan suyun donması sonucunda da başta, marş dinamosunun yanması gibi pek arıza açabilir. Bunun yerine 20 lira gibi bir maliyetle araçlarımıza kışlık antifiriz koydurabiliriz.

Sadece antifiriz koydurmak değil, araçlarımızda donabilecek cam suyunun da kışa dayanıklı antifizli sulardan konulması gerekiyor.

Bir araç ne kadar kış bakımı olursa olsun, lastikleri kışa hazır değilse, kışın zorluk çekilir. Kışın buzlanmaya bağlı kazalardan kaçınmak için mutlaka kışlık bakım yaptırmalıyız.” dedi.

Nevşehirden