Aralarına Bir Yenisi Daha Katıldı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de uzun yıllar devletin çeşitli kurumlarına hizmet veren ancak daha sonra “devlet malı deniz” misali atıl bir hale düşürülen binaların arasına bir yenisi daha katıldı.

Nevşehir’de yıllardır gündeme gelmesine karşın en azından bildiğimiz kadarıyla Devletin hiçbir kurumunun kılını bile kıpırdatmadığı eski Yetiştirme Yurdu, Eski Sağlık İl Müdürlüğü, Eski SSK Hastanesi binası gibi binaların arasına şehrin göbeğinde yeni bir tane daha eklendi.

İl Sağlık Müdürlüğünün ve Şimdilerde Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kullanılan eski Paşa Konağının hemen arkasında bulunan binanın kimliği belirsiz kişilerce camlarının kırıldığı, binanın atıl bir durumda kaldığı gözleniyor.

Son yıllarda ilimiz merkezindeki kamu kurum ve kuruluşlarının fellik fellik kendilerine ait müstakil bir binaya taşınmak arayışında bulundukları günümüzde bu binaların büyük bir sorumsuzluk gösterilerek atıl halde bırakılmasına Vatandaşta tepkili.

Akıbetleri eski Sağlık, eski SSK ve eski yetiştirme yurtlarına benzer bir durum içeren bu binanın içler acısı hali “Nasıl olsa bu ülke çok zengin. Bir binanın lafı mı olur” dedirtiyor.