Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından geçen yıl içerisinde Nevşehir kent  merkezi başta olmak üzere merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde meydana gelen toplam 469 yangına müdahale edildi.  
24 saat hizmet sunan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri , 2013 yılı içerisinde meydana gelen 423 arazi yangını ,18 konut, 14 araç,  8 işyeri, 2 kömürlük ,2 çatı ve 2  iş makinası yangını olmak üzere toplam 469   yangına müdahalede bulundu.

Meydana gelen yangınlarda arazi yangınları ilk sırada yer aldı. 2012 yılına oranda arazçi yangınlarında 2013 yılında yüzde 50 ye varan oranda bir azalmanın yaşandığı dikkat çekti. 

Meydana gelen yangının Nevşehir Belediyesi  İtfaiye Müdürlüğü’ne ait 110 Alo İtfaiye ihbar hattına iletilmesinin ardından  ekipler,  2.5 dakika ile 5 dakika arasındaki zaman aralıklarında müdahalede bulunarak zamana karşı da ciddi sınav verirken meydana gelen yangınların en az hasarlı bir şekilde atlatılmasında da önemli rol oynadı. 

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ayrıca, geçen yıl meydana gelen  ve çoğunluğu trafik kazaların oluşturduğu toplam 116 kurtarma çalışmasına katılarak , kaza kırım aracı  vasıtasıyla araçlarda sıkışan yaralıların en kısa süre içerisinde sağlık kuruluşlarına naklinin de sağlanması için çaba harcadı.

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ayrıca  yine 2013 yılı içerisinde kent merkezindeki çeşitli eğitim kurumlarının yanı sıra çeşitli kuruluşlarla işbirliği halinde yangında alınması gerekli önlemlere ilişkin olarak kurtarma tatbikatları yaparken, uzman personelleriyle  25 eğitim çalışması yaptı ve  öğrencilere olası yangınlar karşısında yapılacak çalışmalar konusunda bilgilendirmede bulundu.