Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, bayrak şairi Arif Nihat Asya'nın vefatının 40'ıncı yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mustafa Uğur'un mesajı şu şekilde;

 Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü diye başlayan mısraları ile bayrak şairliği unvanını alan Arif Nihat Asya'nın vefatının 40. yıldönümünde Arif Nihat Asya'yı rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

Arif Nihat Asya'nın aramızdan ayrılışının üzerinden 40 yıl, Bayrak şiirinin yazılışının üzerinden 75 yıl geçmesine rağmen maalesef ki Arif Nihat Asya'yı ve bayraklaşan şiirini anlamayı seçmekten çok hafızalardan silmeyi seçenler; önce ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ders kitaplarından Bayrak şiirini kaldırmayı seçtiler ardından sokaklarda bayrağımızı yakanlara karşı susmayı tercih ettiler.

 

Biz Türk Milliyetçileri'nin bugünlerde her zamankinden daha çok Arif Nihat Asya'yı ve Bayrak şiirini özellikle yeni yetişen nesle anlatması ve aktarması gerekmektedir. Arif Nihat Asya gibi bir değeri milletimizin hafızasından silmeye çalışan bayraksızları da aziz milletimize anlatmalı, hamaset yapan siyasetçilerin gizli ve karar yönünü açığa çıkarmalıyız.

 

Kimliği ve kişiliği belirsiz, geçmişi ülkeye ihanet ile geçmiş kimileri için ülke ülke gezip, mezarlarda ağıtlar yakılırken, Arif Nihat Asya'yı görmezden gelip şiirlerine sansürler getirenleri bir kez daha kınıyor, bayrağımıza bizim gözümüzle bakmayanın mezarını kazacağımızı belirtiyoruz.

 

Saygılarımla.