Gülşehir Belediye Başkanı ARISOY''  Akıllı saat uygulamasına geçişte hakına ''ücretsiz sayaç.'' jesti; yaptı.

 

 Kaçak su kullanımı ve su borcu ödeme sıkıntısından dolayı Gülşehir Belediyesi Aldığı bir karar ile Akıllı saat uygulamasına geçiyor.

Ücretsiz olarak dağıtım ve montajlaması yapılan Akıllı saat  çalışmaları Karacaşar mahallesi'nden başlandı.

Yapılan çalışmaların  devamı ile Tuzköy mahallesi ve Gülşehir Merkez ilçesi'de dahil  kısa sürede akıllı saat uygulamasına geçilmesi bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

Belediye Yetkilisinden edindiğimiz bilgiye göre;

 

“Akıllı su sayaçlarının suyun israfı ve tahsilatın daha kolay yapılabilmesi bu kararı almamızda önemli rol oynadı. Akıllı su sayacı hem belediye açısından hem de vatandaş açısından çok önemli bir gelişmedir. Akıllı su sayacına geçiş sayesinde belediye su hizmetini ön ödemeyle verdiği için ödeme gecikmeleri ortadan kalkacaktır. Vatandaşların su ihtiyacını gerektiği ölçüde kullanmasını da sağlayacak olan bu sistem kültürel, tarihi ve turistik zenginlikleriyle ünlü Gülşehir açısından çok önemli bir gelişmedir. Ön ödemeli akıllı kart sistemi sayesinde sayacı olan tüm aboneler istedikleri kadar suyu daha önce kartlarına yükleterek kullanabilecek. Bütün çalışmalarımız Gülşehir'in daha iyi standartlara kavuşması içindir. Bu amaçla Gülşehir için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Haber Gülşehir Olarak edindiğimiz tek üzücü olay ise yeni abonelik alacaklar içindi. Yeni abonelik alacak Vatandaşlar Abonelik ücreti + 350 tl ödeyecek.

 

 

 

AKILLI SAAT ÖZELLİKLERİ...

 

 

Ön Ödemeli Akıllı Kartlı Su Sayaçları Sistemleri Nedir...

 

 

Akıllı Kart Sisteminin Tanımı

 


Abonelerin su kullanım miktarlarının hesaplanması ve kullanım bedelinin peşin olarak ödenmesi esasına dayanan bir ödeme sistemidir. Her sayaca bir abone kartı tanımlıdır. Bu kartlarla abone kredi yükleme merkezlerinden istediği miktarda kredi yükleyebilir. Akıllı kart sayaca okutulduğu zaman kartta yüklenmiş olan bu krediler sayaca aktarılmış olur.

 

 Kredi bitiminde su sayacı vanasını kapatır. Abone kartını tekrar sayaca taktığında, karttaki yedek kredi sayaca yüklenerek vana açılır. Böylelikle abonenin yedek kredi miktarı kadar su kullanılabilecek ve aynı zamanda kredi satın alması için ikaz edilecektir.


 
Aboneler akıllı kartlarına, kredi yükleme noktası Gülşehir Belediyesi Fatura İşlem bürosundan kredi yükleyebilir.


 
Sayacın endeksi her iki göstergeden okunabildiği gibi, elektronik göstergede tüketim, bakiye, borç, kredi fiyatı ceza ve pil durumu bilgileri görülebilir.

 

Bu bilgiler abone kartı vasıtası ile sisteme aktarılır. Sayaca müdahale olması durumunda, sayaç müdahale tarini kaydedip cezalı durumuna geçer ve otomatik olarak vanasını kapatıp yetkili personelin müdahalesini bekler.
 

 

Kontör Yükleme İşlemi

 

Aboneler Akıllı Kartlarını Belediyelerden istediği miktarda kredi yükleyebilir. Akıllı kart sayaca resimdeki şekilde yaklaştırılıp butona basıldığı zaman kartta yüklenmiş olan bu krediler sayaca aktarılmış olur. Buna istinaden LCD ekranda "YÜKLENEN" mesajı ve miktarı görüntülenir.

Su sayacı yüklenmiş olan kredinin bitmesi durumunda vanasını kapatır. Abone kartını tekrar sayaca takdığında, karttaki yedek kredi sayaca yüklenerek vana açılır. Böylelikle abonenin yedek kredi miktarı kadar su kullanabilecek ve aynı zamanda kredi satın alması için ikaz edilecektir. Sayacın endeksi her iki göstergeden okunulabildiği gibi, elektronik göstergede tüketim, bakiye, borç, kredi fiyatı ceza ve pil durumu bilgileri görülebilir. Bu bilgiler abone kartı vasıtası ile sisteme aktarılır.

 

 

Abone Açısından Avantajları

 

- Faiz YOK !

- Fatura derdi YOK !

- Kuyrukta bekleme ve stres YOK !

- Ev sahibi - kiracı, devre mülk - idare anlaşmazlıkları YOK !

- Aboneler, istedikleri kadar krediyi sabit fiyat garantisi ile alabilecekleri için ve sık sık yapılan tarife değişikliklerinden (zam) etkilenmemiş olurlar.

- Açık unutulan musluklar ve kaçaklardan dolayı su basmaları ve gereksiz sarfiyat önlenmiş olur.

- Abone ne kadar su harcaması yaptığını ve daha ne kadar yapabileceğini her an kontrol edebilir.

 




Kaynak: HABER GÜLŞEHİR

Editör: SAMET ATEŞ