Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte Arunay'ın o mesajı;

Uyuşturucu kaçakçılığı, ülke sınırlarını aşarak bölgesel ve uluslararası bir suç türü haline dönüşmüştür. Bağımlı sayısında dünya çapında artış olması, uyuşturucu kaçakçılığındaki yüksek kâr payı, terörist faaliyetler, dünyadaki siyasal değişimler ve teknolojik gelişmeler, uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığını hızlandırmış ve sorunu küresel hale getirmiştir.

Uyuşturucu probleminin çözümünün uluslararası iş birliğini gerektiren ortak bir sorumluluk olduğu, ilgili tüm platformlarda kabul edilmiş bir gerçektir. Bu nedenle, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca alınan bir karar doğrultusunda 1987 yılından itibaren her yılın 26 Haziran tarihi Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele günü olarak belirlemiştir.

Tüm dünyada 26 Haziran tarihinin Uyuşturucu ile Mücadele Günü olarak belirlenmesinin altında, uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve iş birliğini güçlendirme kararlılığı bulunmaktadır.  Etkin yasal önlemlerin ve kamu kurumlarının mücadelesinin yanı sıra uyuşturucu ile mücadelede sivil kuruluşların ve ailelerin eşgüdüm içinde ve yüksek bilinçle hareket etmesi lazımdır.

Uyuşturucu ile etkin mücadelenin; koordine ve iş birliği içerisinde, arz ile mücadele, yasal düzenlemeler, ulusal uyuşturucu politikalarının hazırlanması, önleme, tedavi, rehabilitasyon olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun ortak çalışmaları ile tam anlamıyla başarıya ulaşılabileceği açıktır.  

Emniyet Müdürlüğümüzce, uyuşturucu kaçakçılığı bir insanlık suçu olarak görülmekte, mücadelemiz uyuşturucu arzının yanında kullanımının da önlenmesine dönük birçok başlık altında etkin olarak sürdürülmektedir.

2017 yılı içerisinde, Nevşehir’de yürütülen operasyonlar neticesinde son 10 yılın en yüksek uyuşturucu yakalama oranlarına ulaşılmıştır. Bu başarının elde edilmesi noktasında, başta Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ’a ve uyuşturucu ile mücadelemizde bizlere destek veren tüm herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Göreve başladığım günden itibaren uyuşturucu ile mücadeledeki sloganımız haline gelen Bu Şehirde Uyuşturucuya Geçit Yok şiarı ile çağımızın vebası olan uyuşturucu sorunu ile her alanda mücadeleye devam edeceğimizi gururla belirtmek isterim.

Son olarak;

Uyuşturucu ile mücadele konusunda; toplumsal bilincin ve farkındalığın artırılması, mevcut sorunların belirlenmesi ve gelecekte atılması gereken adımların tespitinin büyük önem taşıdığı gerçeği, ilgili kurum ve kuruluşların iş birliği içerisinde hareket etmesinin etkin bir mücadele için gerekli olduğunu ortaya koyabilmek adına bugün Jandarma Komutanlığımız ve Sağlık Müdürlüğümüz ile ortak olarak hazırladığımız etkinliklerimizden tüm vatandaşlarımızın faydalanmalarını ümit ederek, uyuşturucusuz temiz bir toplum ve zihinleri uyuşturulmamış nesillerin yetişmesinde toplumun tüm fertlerinin üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirebilmesini diliyorum.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’nün; bu alanda yapılan mücadele çalışmalarının artmasına ve bilhassa gençlerimizden başlayarak tüm toplumumuzun ve dünyanın bu konuda daha bilinçli olmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

-- 
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü