ASANSÖR SİSTEMİ BULUNAN APARTMAN YÖNETİCİLERİNE UYARI:

ASANSÖR BAKIMLARINI GECİKTİRMEDEN YAPTIRIN

Nevşehir’de asansör sistemine dahil bulunan tüm apartmanlardaki asansörlerin bakımlarının zamanında yapılması için apartman yöneticileri uyarıldı.

Nevşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 18.11.2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" ve  05.11.2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca,  01.01.2012 tarihinden itibaren asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını belirlemek için etmek için Belediye sınırları içerisinde bulunan yapılardaki tüm asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin (muayenelerinin), bu hususta akredite olmuş A tipi muayene kuruluşları tarafından yaptırılmasının gerektiği belirtildi.

Açıklamada, Nevşehir Belediyesi tarafından yönetmelikte öngörülen kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirmeler doğrultusunda,  Türk Standartlar Enstitüsü ile protokol imzalanarak, asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşu olarak 2014 yılı asansör periyodik kontrollerini yapmak üzere yetkilendirildiği vurgulandı.

Yüklenici kuruluş olarak, "Türk Standartları Enstitüsü’nün görevlendirmiş olduğu teknik personellerin yapacağı kontrol ve muayene çalışmalarına karşılık bina sorumlularının (binanın maliki veya kat maliki/malikleri veya bunların yetki verdiği gerçek veya tüzel kişi) ‘nin, ilgili yönetmelik gereği bina sorumlusunca yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansörün, A tipi muayene kuruluşu tarafından ilgili idare olarak Nevşehir Belediyesi’ne bildirimde bulunulacağı ve  yıllık kontrolü yapılıncaya kadar  asansörün hizmet dışı bırakılmasının sağlanacağı uyarısında bulunuldu.

Bu nedenlerle asansör sistemine sahip apartman görevlilerin en kısa sürede  asansör veya asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere   Aksaray Yolu 1. Km. de bulunan Türk Standartları Enstitüsü Nevşehir İl Temsilciliği'ne başvurmaları gerektiği ifade edilerek, detaylı bilgiye sahip olmak isteyen apartman görevlilerinin  Nevşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne şahsen başvuruda bulunabilecekleri  gibi, Nevşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.nevsehir.bel.tr  ‘den de ayrıntılı bilgileri elde edebilecekleri belirtildi.