NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in en köklü asansör firmalarından Kapadokya Asansör firması İşletmecisi Eyüp Öz, asansörde kalan kişinin asla panik yapmaması gerektiğine dikkat çekerken, asansörün düğmelerini kurcalamak yerine yetkili servis ya da asansörün bulunduğu bina yetkilisinin telefonuna ulaşmanın en doğru hareket olacağına dikkat çekti.

FİRMA YETKİ BELGESİNİN BULUNMASINA DİKKAT EDİN

İlimizdeki asansörlerin büyük bir bölümünün eski tip asansör olduğuna işaret eden Kapadokya Asansör Firması işletmecisi Eyüp Öz, yeni yapılan binalarda daha fazla kişi kapasiteli asansörlerin tercih edildiğine değindi.

Öz, asansör yaptırmak ya da bakım yaptırmak isteyenlerin mutlaka firmanın yetki belgesinin bulunup bulunmadığına dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekerken, “İlimizde ağırlıklı olarak insan asansörleri kullanılıyor. Engelli ve yük asansörleri az. İmar gereğince 4-5 kişilik asansörler kullanılıyor. Son zamanlarda belediyemizin aldığı karar gereği asansörlerin 10 kişilikten az yapılmaması kararı uygulanıyor. Nevşehir halkı olarak asansör kullanmasını bilmiyoruz. Neye dikkat edilmeli derseniz, asansörün kaç kişilik olduğuna dikkat edilmeli. Kullanma talimatına dikkat edilmeli. Kilolu insanlar buna dikkat etmiyor. Yeni standartlara göre kişi başına 75 kilo hesaplanır. Nasıl olsa asansör çeker deniliyor. Genelde eski tip asansörler kullanıldığı için buna dikkat edilmesi lazım. 4 Kişilikse 5. kişi binmeye çalışıyor. Kapasitesinden fazla yükleme olduğu zaman bu defa asansör kaydırıyor. Asansörde kalan mahsur kalan Vatandaş varsa acil siren sesine basması gerek. Etikette asansör bakım firmasının ya da yetkilinin numarasına ulaşması lazım. Asansörde paniğe kapılmadan durması gerekiyor. Asansör yaptıracak kişilerin yetkili firmalara başvurması gerekiyor. Asansörler tam ya da yarı ekonomik olarak ayrılıyor. Kapadokya asansör olarak müşterilerimize ödemede kolaylıkları sağlıyoruz. Taksitlendirme yapıyoruz. 8 taksite kadar taksitlendirme yapabiliyoruz. Firma olarak 11. yılındayız. Nevşehir’de yetki belgeli asansör firmalarından biriyiz. Müşterilerimize bakım yaptırdığınız firmanın yetki belgesi bulunup bulunmadığına lütfen dikkat edin” dedi. 

Foto:Baki TANRIKULU, Fatih DURU/FİB AJANS