Demokrasi nöbetinin başlamasıyla birlikte Diriliş Meydanı’nda Nevşehir Belediyesi tarafından  10 bin kişiyi aşkın bir şekilde  hazırlanan kavurma  ve ayran dağıtımı bu kez asker ve polisler tarafından yapıldı. 
Suriyeli bir mülteci hafızın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden son demokrasi nöbetinde  daha sonra Ankara’da  gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan  ile  Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı son demokrasi nöbeti canlı olarak barkovizyondan izlendi.
Daha sonra Diriliş Meydanı’nda  oluşturulan platforma  davet edilen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu,. AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve belediye başkanları halkı selamladı.
Daha sonra konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 15 Temmuz 2016 Cuma gününde gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından  bugüne kadar devam eden demokrasi nöbetine katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.