Nevşehir Belediyesi tarafından şehir içi yollarının sıcak asfalta kavuşturulması amacıyla Atatürk Bulvarında başlattığı alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt uygulamasında da sona gelindi.

Alt yapı alanında son teknolojik malzemelerinin kullanıldığı çalışmaların ilk etabını oluşturan Atatürk Bulvarındaki  içme suyu şebeke yenileme çalışmalarının yanı sıra diğer kurumlara ait  alt yapı düzenlemeleri tamamlandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Oktay Şımarmaz FİB Haber.Com a yaptığı açıklamasında; Nevşehir'de Şehir merkezinin en önemli ana yolu konumundaki Atatürk Bulvarında, alt yapı ağı ile birlikte çift şeritli olarak sıcak asfalt uygulamasının ilk etabıda tamamlandı. İlk olarak çift şeritli Atatürk Bulvarında eski asfaltı kazınarak sıcak asfalt döküldü. Şuan Atatürk Bulvarında sıcak asfaltta son aşamaya gelindi. Şimdi sıcak asfaltın son katı (5 cm) da atılarak tamamlanmış olacak.
 Son aşamada üstüne son kat koruyucu asfalt tabakası atılarak çizgileri çizilip önümüzdeki hafta Salı - Çarşamba günü halkımızın hizmetine sunacağız. Böylece Nevşehir'in en önemli Bulvarı, en az 20 – 30 yıl yetecek olan yoluna kavuşmuş olacak" dedi.

Önce alt yapılar tamamlanıyor sonra asfalt çalışması yürütülüyor... 


Nevşehir Belediyesi ,Asfaltla birlikte caddenin Alt yapı çalışmaları kapsamında bir taraftan içme suyu ve kanalizasyon boruları ile yağmur suyu drenaj hattı yenilenirken, diğer taraftan ilgili kurumlarda aynı çalışmalara müşterek katılarak Medaş Elektirik, Telekom Kablo ve Superonline bağlantılarıda yenilenerek hazır hale getiriliyor.

Şehrin tamamında, 15 metrenin üzerindeki tüm yollar sıcak asfalt kaplanacak.

Atatürk Bulvarı Çiçek Gibi Oldu ! 


Çalışma kapsamında, Asfaltla birlikte caddenin yağmur suyu drenaj hattı, aydınlatılması peyzaj düzenlemesi yenilendi. Bulvarda peyzaj düzenlemesi yaptı. Refüjler yeşillendirildi, çiçeklerle donatıldı ve yeni ışıklandırma direkleri yerleştirildi.

Nevşehir'in yüksek yerlerinden biri olan ve soğuk kış aylarında yaşanan yoğun kar yağışı ile birlikte vatandaşların ulaşım, belediye ekiplerinin ise karla mücadele noktasında yoğun çaba harcadıkları Atatürk Bulvarına; sıcak asfalt dökülerek araç ve yaya trafiği için daha güvenli ve modern hale getiriliyor.

Önümüzdeki günlerde de bu çalışmalar başlayacak.​

Atatürk Bulvarında asfalt çalışmalarının hafta içinde tamamlanmasının akabinde bu kez alt yapısı yenilenen 2000 Evler Mustafa Paslanmaz caddesi ve ardındanda hemen Karabacak çeşmesiyle Borsa arasında asfalt çalışmaları başlayacak.

Sıcak asvalt çalışmalarının tamamlanması ile Nevşehir trafiğinin büyük bir rahatlama yaşayacağını kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ünver de, çalışmalar sırasında esnafın gösterdiği anlayışa da teşekkür etti.


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de devam eden çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamasında “ Nevşehir Belediyesi olarak şehir merkezindeki tüm kanalizasyon ve içme suyu şebekesini,  yaşadığımız yüzyılın teknolojik yeniliklerine uygun sistemler kullanarak yenilemeye başladık. Oldukça sağlıklı olmasının yanı sıra,eski sistemlerle karşılaştırıldığında daha uzun ömürlü olan   polietilen ve düktil boru  ile  buna uyumlu sistemlerin kullanıldığı alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte şehrimizdeki tüm ana yolları sıcak asfalt ile kaplayacağız.”dedi.

Ünver, bu çerçevede ilk olarak Atatürk Bulvarında alt yapı çalışmalarının başlatıldığını belirterek, bu konumdaki çalışmaların 2000 Evler Mustafa Paslanmaz caddesinde de önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ifade ederek şunları söyledi: “ Bu çalışmalar sırasında çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Tüm gücümüzle şehrimizde  alt yapı çalışmaları ile üst yapı çalışmalarını birbirine uyumlu halde ve daha uzun yıllar bu şehrin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir nitelikli olarak gerçekleştirilmesine özel bir önem gösteriyoruz.”

Nevşehir merkezinde 60 km yol üzerine asfalt yapılacak.

Nevşehir şehir merkezine toplam 60 km yola asfalt atılacak ve ana yol üzerinde asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam edilecek.

Özellikle memnuniyetini dile getiren Nevşehirli esnafların ise tek dileği yol çalışmalarının biran önce bitirilerek hizmete açılması.

Memleketimizin merkezine yakışan yol yapılıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.