Nevşehir'in tanınan ve sevilen İş Adamı Atıf Bilgin, Manevi ağabeyim ve manevi babam dediği Nevşehirli merhum hayırsever İş Adamı Ali Acerer anısına bir şiir kaleme aldı. Nevşehir-i Dilara'nın yetiştirdiği önemli değerlerden merhum Ali Acerer'e büyük vefa örneği sergileyen İş Adamı Atıf Bilgin'in paylaştığı şiir büyük beğeni topladı.

Nevşehirli hayırseverlerimizden Atıf Bilgin, "FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; Ölümünün birinci yıl dönümünde acı kaybı hala sıcaklığını koruyor. Şuan anlatılamaz bir üzüntü içerisindeyim. Ali Acerer, benim hem abim, hem arkadaşım, dostum, hem mahalle komşum hemde manevi babamdı. Bu duygularla anısına bir şiir kaleme aldım. Mekanını cennet olsun. Allah rahmet eylesin" dedi.

Nevşehir'de eğitime verdiği desteklerle tanınan hayırsever işadamı Ali Acarer, geçtiğimiz yıl 77 yaşında İstanbul'da vefat etmişti.

Nevşehir merkez Tahta cami mahallesi eşraflarından, Nevşehir'in gülen yüzü hayırsever çok kıymetli büyüğü Ali Acerer, İstanbul Nevşehirliler Derneğinin onursal Başkanlarından olup Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizin yapımında da hem maddi hemde manevi çok büyük emekleri bulunuyordu. 

İşte Atıf Bilgin'in yazdığı o şiir...

Merhum Ali Acerer Abime
8 Nisan 2017'de göçtün bu fani hicran elinden,
daldın ebedi güzel bir uykuya sen,
herkes geçecek bu reh-i güzerden,cari bu gidiş taa ezelden...

Gittin gideli bir ay oldu amma, 
hasretinle yanıyor bu gönlüm gamla,
inşallah ahirette buluşuruz diye avunurken ben,
Bilge hanım gibi güzel evladınla ülfet ederim her dem...

Yalan dünya ayırıyor sevdiklerimizi bizden,
Rabbimin kanunu böyle ne gelir elden,
Cömertliğinle gönüller sultanıydın sen,
Ne mutlu sana ki ahiret kazandın bu yüzden...

İnşallah, Ahirette beraber oluruz diye umuyorum,
Hep yaşadığımız günlerin hayaliyle avunuyorum,
Her gün aralıksız dua ediyor anıyorum,
Rahat uyu, Rahat yat Ali babam diyorum.


FİB Haber Televizyonu ve FİB Haber İnternet Gazetesi ailesi olarak merhuma vefatının 1. yıl dönümünde Allah’tan rahmet acılı ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ "Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156)