NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Binicilik Federasyonu Güz Kupası Atlı Dayanıklılık Yarışmaları 17-19 Ekim tarihleri arasında Avanos'ta düzenlendi.

Avanos Akhal-Teke At Çiftliği ile Bozca Köyü arasındaki 60 Kilometrelik parkurda düzenlenen yarışmalar sonunda kazananlara ödüllerini vermek amacıyla tören düzenlendi. İki gün boyunca çeşitli kategorilerde yarışan ve dereceye giren binicilerin kupa, madalya ve katılım belgelerini sponsor firma temsilcileri, Binicilik Federasyonu temsilcisi Muharrem Özçamur ve il temsilcisi Kürşat Özcan verdi. Yarışmanın en üst düzey kategorisi olan Grand Prix'de Avanoslu binici Gökhan Kuş birinci oldu. 

Binicilik Federasyonu temsilcisi Muharrem Özçamur ödül töreninde yaptığı konuşmada "Güzel atlar ülkesi Kapadokya'da sezonun sondan bir önceki, Türkiye şampiyonasının provası niteliğindeki Güz Kupası Avanos Kaymakamlığı yarışmaları 2 gün sürdü ve bugün sona erdi. Kalifikasyona katılan 8 sporcu bir yıldızla yarışmaya hak kazandı.

49 Kilometrelik bir yıldız yarışmasına katılan 12 sporcumuzdan 9 tanesi yarışmayı başarıyla tamamladı. Bu kategoride Kapadokya bölgesi sporcusu Mehmet Turna birinci oldu. 69 Km'lik 2 yıldız kategorisinde İstanbul Bölgesinden Nur Özdemir birinci olurken, 89 Km'lik Grand Prixte is Kapadokya Bölgesinden Gökhan Kuş birinci oldu." dedi.

Özçamur, Sponsor firmalara, Avanos Kaymakamlığı ve belediyesine teşekkür ederken önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye Şampiyonasının da Kapadokya'da yapılması için Federasyon yetkilileri ile görüşme yaptıklarını söyledi.