Başarı Çalışmaktan geçer diyerek çalışmalarını ve projelerini Türkiye ve diş ülkelerde yürütmek için Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Genel Başkan danışmanı olarak layık görüldüğünü belirten Makbule Atlı, “Nevşehir Kadın Derneği Başkanıyım 2007 yılında Nevşehir Kadın Derneğini Kurduk dernek kurulduğundan beri derneğin Başkanlığını yapmaktayım. Birçok dernekte üyeyim. Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi mezunuyum. Birçok proje yürüttüm ve koordinatörü oldum. Son yıllarda yürüttüğüm projeler başarılı oldu.

Aynı zamanda Ak parti kurulduğundan beri siyasete aktif çalışmaktayım Nevşehir Ak Parti Belediye Meclis üyeliği, Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanlığı yaptım, Belediye Başkan aday adayı. Milletvekili aday adayı oldum. Ak partinin bütün kongrelerine il ve il dışında katıldım. Siyaset akademisini bitirdim. Okuma yazma bilmeyen yetişkinlere Halk eğitim destekleri ile i ilçelerde okuma yazma eğitimi verdim altı bin ailenin evlerine giderek sosyal incelemeler yaptım ve yardım ulaştırdım çalışmalarımdan dolayı yılın annesi olarak seçildim. Bu çalışmalar yirmi yılımı aldı. Atmış eğitim sertifikası ve teşekkür belgesine sahibim.

Cumhur Başkanımız için Zeytin Dalı Harekatına Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Bayrak, Devletimize, Milletimize, Ordumuza destek için bütün illerden gelen sivil toplumlarla Ankara’da tonlanarak dernek olarak destek vermekteyiz. Derneğimizin Amaçları 1. Kadınların ve kız çocuklarının, sosyal, bireysel, kültürel, yasal, toplumsal ve politik anlamda güçlenmelerine katkıda bulunmak. 2.Yetişkin, Genç ve çocukların madde kullanmalarını önlemek için projeler yazmak.3. Kadınların dayanışmaları ve yardımlaşmaları için gereken zemini oluşturmak.4. Kadınları ve kız çocuklarını eğitim, sağlık, çevre ve yasal haklar gibi konularda bilinçlendirmek. Çalışmalar yapmak. Kadının yerel karar mekanizmalarına ve kent yönetimine katılıp karar alabilmesini sağlamak. Kent kültürünü ve kentlilik bilincini geliştirmek, kadınları sosyalleştirmek amacıyla projeler üretmek Kadın, toplum, aile, birey ve çevre bilincini geliştirmek. Kadınları insan hakları konusunda bilinçlendirmek ve kendi haklarının farkına varmalarını sağlamak. Yabancı uyruklu olup ilimizde yaşayan kadınların ve kız çocuklarının durumlarına ilişkin çalışmalar yapmak ve projeler üretmek. İlimizde yaşayan sığınmacı ve mülteci kadınlar ve kız çocuklarının sağlık, eğitim, sosyal hizmetler gibi temel hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak” açıklamalarında bulundu.