Avanos Belediyesi personellerinin ve temizlik işçilerinin iş kalitesinin yükseltilmesi ve acil durumlara ilk müdahale bilgisine sahip olmaları amacıyla ilk yardım eğitimi verildi.
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu ile Avanos Belediyesi işbirliğinde düzenlenen eğitimler çalışmalarını hemşirelik bölümü öğrencileri veriyor.
Yüksekokul öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Özcan’ın koordinasyonunda, belediyenin çeşitli iş alanlarında çalışan işçi ve memur personele hemşirelik bölümü öğrencileri tarafından yapılan anket değerlendirme sonuçları doğrultusunda seminer ve eğitimler veriliyor.
Daha önceki eğitim çalışmalarında, belediye çalışanlarına stresle mücadele, düzenli beslenme ve sağlıklı yaşam konularında seminer verilmişti. Bu hafta da ilk yardım konusunda eğitim verildi. Eğitimde hayat kurtarmada önemi olan ilk müdahale kadar yanlış bilinen ilk yardım uygulamalarına da değinildi.
Hemşirelik bölümü 4. sınıf öğrencisi Cansu Özergin’in anlatımıyla ve Olgay Karabulut’un rol modelliği ile kurgulanan ve sıklıkla karşılaşılan kırık, kanamalı yaralanma, şok, bayılma, uzuv kopması, kalp krizi, delinmeli yaralanma, kafatası çatlaması, omurga kırılması gibi durumlarda ilk yardım ekipleri gelene kadar yapılması gereken ilk yardım uygulamaları anlatıldı. Eğitime tabi tutulan işçilere de uygulamalar yaptırıldı.