Avanos’un ve Kızılırmak’ın sevimli maskotlarına, Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü “Yemek Bizden, Su Irmak’tan” sloganıyla destek çıkıyor.

Kaz ve ördeklerin kışı sağlıklı ve güçlü bir şekilde geçirebilmeleri için düzenli olarak yemleme yapıyor. Hayvan barınağında bulunan sokak köpeklerinin beslenmesi ve Belediyemizin himayesi altında bulunan sayıları bin civarında olan kaz ve ördeklerin kışı sağlıklı geçirebilmesi için otel ve lokantaların yiyecek artıklarını toplayan ekiplerimiz bu gıdaları hayvanların beslenmesi için kullanıyor.

Kızılırmak içindeki adada yaşayan kazlara düzenli olarak yeşil ve kuru yem takviyesi yapılarak kış mevsiminde yiyecek sıkıntısı çekmemeleri sağlanıyor. Mart ve Nisan aylarını kuluçkada geçirecek olan kazlar için doğal yaşam alanlarındaki adada da hazırlıklar yapıldı. Bozulan yumurtalar toplandı. Kuruyan ve düzensiz gelişen ağaçlar budanarak adadan tahliye edildi.

Taş Köprü yanındaki ada da yaşayan kaz ve ördekler için de yonca, mısır, arpa ve ekmek ile düzenli olarak besin takviyesi yapılıyor.