NEVŞEHİR(MHA) İlçe de Yaşamı kolaylaştırmayı hedefleyen hizmetlerinin bir yenisini daha hayata geçiren Avanos Belediyesi, yaşlı ve engelli vatandaşları fatura ödemeye gitmekten kurtaracak örnek ve önemli bir uygulama başlatıyor. Uygulama kapsamında fatura ve ücretleri evlerden teslim alan belediye ekipleri, vatandaşlar adına ödemeleri yapacak ve makbuzlarını da yine evlere teslim edecek.

“Herkes İçin Hizmet!”

“Herkes için hizmet!” sloganıyla yola çıkan ve halkın her kesimine hitap eden hizmetlere imza atmayı sürdüren Avanos Belediyesi, yalnız yaşayan 70 yaş üzeri Avanoslular ve engelli vatandaşlarımız için “evden fatura ödeme” hizmeti sunmaya başlıyor. Yalnız yaşayan, Dışarı çıkmakta zorlanan, ulaşım sıkıntısı çeken ya da sıra beklemek istemeyen yaşlı ve engelli vatandaşlar; elektrik, su, doğalgaz, telefon faturaları ve emlak vergisi gibi ödemeler  için bu hizmetten faydalanabilecekler.

Standart belediyecilik anlayışının dışına çıkarak, insanların hayatlarında küçük dokunuşlarla büyük kolaylıklar sağlayan hizmetler sunmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı İsmet İnce, “Çocuklarımızdan gençlerimize, yaşlılarımızdan engelli vatandaşlarımıza kadar her kesime, ayrıcalıklı olduklarını hissettirecek hizmetler sunmaya çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çıktığımız bu yolda; dezavantajlı ve yaşlı bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmayı da öncelikli görevimiz sayıyoruz. Yeni başlattığımız evden fatura ödeme hizmetimizin de, özellikle kış mevsiminin hüküm sürdüğü bugünlerde çok faydalı olacağına inanıyorum. Gerekli şartları taşıyan tüm vatandaşlarımız güven içinde ve gönül rahatlığıyla bu hizmetimizden yararlanabilir. dedi.

Sistem Nasıl İşliyor?

Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne 511 40 64 numaralı telefondan başvuruda bulunan vatandaşların adres bilgilerini alan ekiplerimiz; evlere giderek öncelikle vatandaşın hizmetten yararlanmaya uygun olup olmadığını tetkik edecek, ardından ödenecek fatura ile ücreti, makbuz karşılığında teslim alacak. Fatura yatırıldıktan sonra tekrar vatandaşın evi ziyaret edilerek, ödemenin yapıldığına ilişkin belgeler teslim edilecek.