Ulusal haber servislerinde geçen haberde: Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Avanos’un en işlek noktasındaki Tahta Köprü girişine yerleştirilen tabeladaki yazı vatandaşların ilgi odağı oldu.

Tabeladaki yer alan, “Yalnızca son ağaç kesildikten, son ırmak zehirlendikten, son balık yakalandıktan sonra, ancak ondan sonra paranın yenemeyeceğini anlayacaksınız” yazan ifadeler bölge halkı ve yerli turistlerin ilgisini çekiyor.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Demircioğlu, yaptığı açıklamada, “Çöp atmak yasak, sigara içmek yasak, çimlere basmayınız” gibi uyarı levhalarının alışılmış olduğunu ve yeterince dikkate alınmadığını fark ettiklerini söyledi.

Yazıdaki ifadelerin eski bir atasözü olmasına rağmen insanların dikkatini çektiğini belirten Demircioğlu, “Hatta fotoğrafı  çekilerek sosyal paylaşım sitelerinde dahi paylaşılıyor” dedi.

Çevreye karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla astıkları levhanın bu denli ilgi görmesinden ise memnuniyet duyduklarını ifade eden Demircioğlu, benzer şekilde levhaların hazırlanarak muhtelif alanlara asmayı düşündüklerini kaydetti.

Haber7 : http://www.haber7.com/guncel/haber/1500059-belediyenin-ilginc-tabelasi-dikkat-cekiyor

Radikal: http://www.radikal.com.tr/nevsehir_haber/belediyenin_ilginc_tabelasi_dikkat_cekiyor-1412643

Haberler.com: http://www.haberler.com/belediyenin-ilginc-tabelasi-dikkat-cekiyor-7585794-haberi/

Beyaz Gündem: http://www.beyazgundem.com/genel/belediyenin-ilginc-tabelasi-dikkat-cekiyor-h121943.html

Son Gündem : http://www.songundem.com/haber/16243363/

Kaynak: Avanos Belediyesi
              avanos.bel.tr