Toplam 20 kursiyerin katılımıyla sürdürülen çanak ustalığı kursunu 18 kursiyer başarı ile tamamladı ve Orta Mahalle Kız Öğrenci Yurdu arkasındaki Dink Çanak Atölyesinde düzenlenen açılış sergisinde sertifikalarını aldı.

 

23 Ocak 2013 Çarşamba günü Dink Çanak Atölyesinde düzenlenen açılış sergisi ve sertifika törenine, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, İl Kültür Müdürü, İl Müze Müdürü, Avanos Halk Eğitim Müdürü Muammer ALKAN, Nevşehir Üniversitesi Avanos Meslek Yüksek Okulu yöneticileri, Anadolu Sigorta yetkilileri, “Bir Usta Bin Usta Projesi”nde usta öğretici olarak görev yapan çömlek ustası Abdullah Erhan ÖZER, davetliler ve kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler katıldı.

 

Avanos Yüksek Öğretim Geliştirme Derneği Başkanı ve Kızılırmak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal ÇELİK, Anadolu Sigorta yetkilisine, Anadolu Sigortanın hayata geçirdiği “Bir Usta Bin Usta Projesi” kapsamında sosyal sorumluluk çalışması ile Avanos çömlekçiliğine yapmış oldukları katkıdan dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

“Bir Usta Bin Usta Projesi” çömlek kursu eğitim programını başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları takdim edildikten sonra sergi gezildi. Avanos’ta çanak sektöründeki ustaların büyük bölümü erkeklerden oluşurken “Bir Usta Bin Usta Projesi” çömlek kursuna katılan kursiyerlerin çoğunluğunun bayanlardan oluşması unutulmaya yüz tutmuş mesleklere ilginin artması yönünden olumlu olarak değerlendirildi.