Avanos'da “Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı”çalışmaları hakkında, Avanos halkına bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Avanos Belediyesi yaptığı açıklamada, "ilçemizdeki eski yerleşim bölgesini ihtiva eden alan, kentsel sit alanı sınırları içerisinde “Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı” çalışmaları 11.11.2016 tarihi itibariyle başlamış ve 14.11.2016 tarihinde yükleniciye iş teslimi yapılmıştı. Bu süreç içerisinde revizyon planı raporlarında göz önüne alınmak üzere vatandaşların görüşleri alındı."

Toplantıya; Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, yüklenici firma Şehir ve Bölge Plancısı Menşure Işık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü  Özgür Almaç ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Söz konusu, Avanos Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi ve Mükelleflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelik” hükümlerinin (6-F) maddesi uyarınca yapılan toplantıda halkın görüşleri not alındı.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce’nin ve ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin açıklamaları ve vatandaşlarımız yönelttiği görüşleri toplantının videosundan izleyebilirsiniz.