Toplantıda merak edilen sorulara yanıt verilirken hizmetler hakkında da bilgilendirme yapıldı. Çok merak edilenlerin başında gelen yeni köprü projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulunuldu. Yeni köprü yerine eski tarihi köprü üzerinde çalışılarak yenilenmesi gündeme taşındı.

Üstü açılarak genişletilip daha kullanılabilir bir hale dönüştürülmesi planlanan ve günümüz inşaat teknikleri ile çok daha uygun bir maliyet tutan Taş Köprü Projesi için çalışmaların başlayacağı ifade edildi.

Taş Köprünün sadece ayaklarının tarihi olduğunu ifade eden İnce, projemizi koruma kuruluna ilettik. Koruma Kuruluna bilgi verdik. Kurul yeni projeyi çok beğendiğini iletti. Muhtemelen 1-2 hafta içerisinde kurula girecek. Kurulu ikna edebileceğimizi düşünüyoruz. Kuruldan çıkarsa hemen ihalesini yapmak istiyoruz. Her şey planladığımız gibi giderse yaz dönemi sonunda hemen köprünün yapımına başlamayı hedefliyoruz, Koruma Kurulundan onay alındığı vakit ilk yılımızda köprüyü tamamlayabilecek durumdayız dedi.

Avanos’un yeni köprüsünün iki yanında bulunan yaya yolları 125 cm. olurken araç trafiğine ayrılan kısım ise 2 otobüsün rahatça geçebileceği mesafeden 80-90 cm. daha geniş olacak.
İsmet İnce, tam olarak netleşmese de köprü maliyetinin yaklaşık 1,5 milyon TL civarında olacağını, kaynağın belediye gelirleri ve banka kredileri ile sağlanacağını söyledi.