2014 Geleneksel Avanos Halk Şenliği etkinlik programının 5 Eylül tarihini içeren etkinlikleri oldukça renkli ve hareketli geçti. 
Cumhuriyet meydanında ilk akşam konukları Latin Küba Müzik Grubu (Okyanus Aşkına), Türk Halk Müziği sanatçısı Nida Ateş ile Abdurrahim Tarikci ve arkadaşlarının oluşturduğu İmece adlı müzik grubu oldu. Gecenin sürprizi ise Emin BOLAT'ın ritim grubunun sahne performansı oldu. Latin Küba müzik grubunun şarkılarıyla başlayan gecede grubun seslendirdiği özellikle Ernesto Che Guevara için bestelenmiş şarkılar büyük alkış aldı. Grup latin müziğin çok bilinen şarkıları yanında çaça, rumba, tango,salsa gibi danslara Avanos Cumhuriyet Meydanında Okyanus Rüzgarları estirdi.
Türk Halk Müziği sanatçısı Nida Ateş ise özellikle Avanos türküleriyle gönülleri fethetti. Daha çok Kapadokya bölgesi türkülerini seslendiren Ateş, Avanos'un yeni sanatsal ve kültürel etkinlikleri ile ve Belediye Başkanı ile yeni bir umut olduğunu belirterek vatandaşlara teşekkür etti.
Abdurrahim Tarikci ve arkadaşlarının oluşturduğu İmece adlı müzik grubu ise geleneksel müzikten beslenerek gönüllerinde ve akıllarında bulunan ezgileri izleyenlerle paylaştı. Abdurrahim Tarikci ve İmece müzik grubu özgün tarzları ile geleneksel ezgileri yeni nesile sevdirirken geleneksel müziği seven eskilerinde gönlünü fethetti. 
Avanos Halk Şenliklerinin 5 Eylül programında coşkulu bir müzik akşamı yaşanırken sahne alan sanatçılara Avanos çanağı hediye edildi. Eşsiz müzik akşamının video görüntüleri izleme fırsatı bulamayan vatandaşlarımız için daha sonra www.fibhaber.com web sitemizden görüntüleri yayına verilecektir.