Avanos'ta özellikle geceleri devam eden aşırı soğuklarla beraber pazartesi akşamı yoğun sis de etkisini göstermeye başladı. Görüş mesafesini oldukça alt seviyelere düşüren sis ilçenin değişik yerlerinde değişik oranlarda etkisini gösteriyor. Yaşanan yoğun sis sebebiyle sürücüler, sis lambalarını yakarak trafikte ilerliyor. Görüş mesafesi 30 - 50 metreye kadar düşerken, yetkililer sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Yoğun sis pazar günü özellikle Nevşehir yakınlarında oldukça etkili olmuş Nevşehir-Aksaray karayolunda görüş mesafesi 10 metreye kadar düşmüştü.

 
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün açıkladığı tahmin raporlarına göre Nevşehir'de hava  önümüzdeki bir hafta boyunca bulutlu olacak. Sıcaklıklar gündüzleri 3-4 derece seyrederken geceleri bir miktar yükselecek ancak yine de eksili derecelerde olmaya devam edecek.

Sis, yeryüzüne inip her şeyi saran, uzağı görmeyi engelleyen kalın ve yoğunlaşmış su buharı katmanıdır. Atmosferdeki su kaynaklarından buharlaşan nemli hava kütleleri soğuk bir ortam ve yüzey ile temas ettiğinde yoğunlaşır ve sis meydana gelir. Bu nedenle sis genelde havanın en soğuk olduğu sabah saatlerinde gözlenir.