Avanos ilçe Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Çalış Kasabası ile Paşalı ve Üçkuyu köylerini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.
Erdinç, daire amirleri ile birlikte Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer’i makamında ziyaret etti. Bir süre görüşme yaptıktan sonra Belediye Başkanı Alpaslan Özer, Kaymakam Murat Çağrı Erdinç’e bilgi verdi. Sonrasında Başkanlık binasından ayrılan heyet esnaf ziyaretinde bulundu. 
Çalış halkı Kaymakam Murat Çağrı Erdinç’e yakın ilgi gösterdi. Kasaba meydanındaki dükkânları gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam sonrasında, Çalış İlkokulunu ziyaret etti. 
Okulda sınıfları gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam okul yönetiminden okul hakkında bilgiler alarak istek ve taleplerini dinledi. Okuldan ayrıldıktan sonra Kasabadaki Çarşı Camide bulunan vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam buradan hane ziyaretlerine geçti. Kaymakam vatandaşların taleplerini dinleyerek gerekli talimatları beraberindeki daire amirlerine verdi. Buradan da Çalış Ortaokuluna geçen Kaymakam ve beraberindeki heyet okul yönetimi hakkında bilgi alarak talep ve isteklerini dinledi.
Çalış programından sonra Paşalı Köyüne geçen Kaymakam ve beraberindeki heyet, Paşalı Köyünde köylülerin sıcak karşılaması ile bir araya gelerek, muhtar ve köylülerle beraber köyün ihtiyaç, talep, sorun ve neler yapılması gerektiğine dair istişarelerde bulunuldu. Köy halkı tarafından memnuniyetle karşılanan toplantı sonrasında Kaymakam gerekli talimatlarını beraberindeki daire amirlerine vererek, buradan Paşalı Köyü Şehit Emre Yıldırım Parkını geçti. Köyde hane ziyaretlerinde de bulunan Kaymakam istek ve talepleri dinledi. Buradan da Paşalı Şehit Hasan Güven ilkokuluna uğrayan Kaymakam okul müdüründen okul hakkında bilgiler alarak okulun eksikleri ve taleplerini dinledi.
Paşalı köyü programından sonra Üçkuyu köyüne geçen Kaymakam Murat Çağrı Erdinç ve beraberindeki heyeti köy muhtarı Metin Özdemir tarafından karşılandı. 
Burada köy taziye evinde köylülerle bir araya gelen heyet köylülerin ihtiyaç, sorun ve taleplerini dinledi. Üçkuyu köyü ziyaretinden sonra Çalış Kapadokya Çok Programlı Anadolu Lisesinde ve yurduna ziyaret ve denetimde bulunan heyet, burada okulu gezerek okul müdüründen okul ve yurt hakkında bilgiler alarak, ihtiyaç ve talepleri dinledi. 
Yurtta öğrencilerle de bir araya gelen Kaymakamımız bir süre öğrencilerle sohbet ederek istek ve taleplerinin olup olmadığını sordu. 
Son olarak Çalış Kasabasında bulunan Sağlık Ocağını gezen Kaymakam yönetim ve doktorlardan bilgiler alarak ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu.