Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN’ın Paşabağı ziyaretinde Çavuşin Köy Muhtarı Halil ÇOPUR,  Paşabağı Merkez Karakol  Komutanı Kd. Bşçvş Veli KARADUMAN eşlik etti.

Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN Kültür Bakanlığınca 2013 yılında başlatılan Paşabağı Ören yeri Çevre düzenleme çalışmaları tamamlandığında Paşabağının çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını Bölgeye Örnek olacağını belirterek,  burada Ekmeğini kazanan esnaflarımızında  bir Kooperatif çatısı altında birleşmeleriylede kazançlarının daha çok artacağını belirtti, Kaymakam ELDİVAN , Doğal Taşlarla Yeni yapılacak olan bu  komplekste  Ziyaretçi karşılama merkezinde satış birimlerinin  Paşabağında kooperatifleşmiş esnafa belli bir kira karşılığı tahsis edileceğini bunun  yanı sıra bölgenin ve alanın tanıtılacağı sergileme, sinevizyon, kafeterya ve tuvaletlerin yer alacağını Yer yer dinlenme alanlarının bulunacağı ahşap yürüme yolları ile bölge daha konforlu bir şekilde gezilebilecek, Çalışmalar bittiğindede  Paşabağı - Zelve yolunun daha kuzeye alınmasıyla şimdiki kullanılan yol araç trafiğine kapatılacak bu yol sadece yaya olarak geçilebilecek araçların peri bacalarına zararı vermesi de engellenmiş olacak dedi.

Kaymakam ELDİVAN ,  Türkiye’de tek olan Kaya oyma Jandarma Karakolunu  ziyaret ederek burada görevli askerlerle bir süre sohbet etti. Daha sonra  Paşabağı esnafı ile bir araya gelen Kaymakam ELDİVAN esnafların sorunlarını dinledi.  Türkiye turuna çıkan Fransa’nın Noir de St. Gratien Kasabası Belediye başkanı M. Perrean ilede  Kapadokya Bölgesine  yapmış oldukları bu geziden memnun kalıp kalmadıklarını yerel yönetici olarak  gördükleri eksikler konusunda sohbet eden Kaymakam ELDİVAN Paşabağı esnafıyla hatıra fotoğrafı çektiren  Paşabağı Esnafları  Avanos Kaymakamı Mustafa  ELDİVAN’ın her zaman  sorunlarıyla yakından ilgilendiğini  hiçbir zaman kendilerini yalnız bırkmadığını belirterek teşekkür ederek şükranlarını belirttiler.

Kaynak: Kızılırmak Avanos / Kemal ÇELİK