İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığına ait atama kararları resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Aynı kararname ile Nevşehir Valiliği Hukuk Müşavirliğine Seydikemer Kaymakamı Menduh Tura getirilirken, Avanos Kaymakamlığına da Çerkeş Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç atandı.

Avanos ilçesine yeni atanan Sayın Murat Çağrı ERDİNÇ sizin için araştırdık...
1975 yılında Ankara'da dünyaya gelen Sayın Murat Çağrı ERDİNÇ, İlk ve ortaöğrenimini Ankara' da tamamladıktan sonra 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat (İngilizce) Bölümünden Mezun oldu. Öğrencilik yıllarında Coca-Cola, T.İş Bankası, T.Halk Bankası' nda staj ve geçici sözleşmeli personel statülerinde görev yaptı ve H.Ü. Ekonomi Kulübü Başkanlığı görevlerini yürüttü. Öğrenciliğini mütakip askerlik görevini ifa ederek, memuriyet hayatına 2001 yılında T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müşteşarlığı' nda Denetmen Yardımcısı olarak başladı ve 2004 yılında İçişleri Bakanlığı' nın açmış olduğu Kaymakamlık sınavları neticesinde Antalya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirleri ailesine katıldı. Üç senelik Kaymakam adaylığı dönemi süresince Bakanlık tarafından çeşitli eğitim programlarına katıldı ve Kırıkkale Çelebi, Karakeçili ve Eskişehir İnönü İlçelerinde toplam sekiz ay Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Yurtdışı Eğitimi için Fransa'da bulunan Franche-Comtê Üniversitesi' ne bağlı Centre de Linquistique Appliquee- Besançon' a gönderildi. Buradaki eğitimi sonucunda Fransa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen DALF Sınavı sonucu ileri düzey Fransızca diploması olan DALF C1' i almaya hak kazandı. 91. Dönem Kaymakamlık kursu sonucunda kura çekme sureti ile Denizli İli Bekilli İlçe Kaymakamlığına atanarak 19/03/2007- 17/08/2009 tarihleri arasında görev yaptı. 25/07/2009 tarih ve 2009/11095 sayılı Müşterek Kararname ile Denizli İli Bekilli İlçe Kaymakamı iken, 27/08/2009 tarihinde Tunceli Pertek'teki görevine atandı. 2011 yılında Tunceli Pertek Kaymakamı iken Malatya Vali Yardımcılığına atandı. Son olarak Malatya Vali Yardımcısı iken 02/09/2014 tarih ve 2014/1032 sayılı Müşterek Kararname ile Çerkeş İlçesi Kaymakamlığına atanan Murat Çağrı ERDİNÇ, son Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi ile Avanos ilçesine atandı.

   Murat Çağrı Erdinç, Lisanslı satranç oyuncusudur. Okumak, şiir yazmak, satranç ve basketbol oynamak hobileri arasında yer almaktadır. Çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve Özgü Şiir adında bir kızı olup, eşi Azize Figen ERDİNÇ T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müşteşarlığı' nda Denetmen olarak görev yapmaktadır.



Öte yandan Avanos Kaymakamı ise Aksaray Valiliği Hukuk Müşavirliğine ataması gerçekleşti.