AVANOS KAYSERİ'YE ÖRNEK OLUYOR

 

Belediye Başkanı Dr. Körükçü'nün yoğun çalışmaları ve yıllardan beri verdiği mücadeleler sonucu Kültür Sanat alanında oldukça iyi duruma gelen Avanos Kültür ve Sanat Günleri'nin bu yıl dördüncüsünü düzenleyecek.

 

Geçtiğimiz yıllarda Kültür, Sanat adına birçok ünlü ismi Avanos'a getiren Belediye Başkanı Mustafa Körükçü bu yanı ile bir ilçe olarak illere örnek oluyor. Avanos - Kızılırmak 3. Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Türkiye'nin en önemli isimlerini getiren Avanos Belediyesi bu yıl da getirecekleri ünlüler ile herkesin dikkatini çekiyor.

 

Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa Körükçü 4. Kültür ve Sanat Günleri'ne ilişkin şunları söyledi: "Geleneksel hale gelmeye başlamış olan Avanos-Kızılırmak Kültür ve sanat etkinliklerimizde, dopdolu bir programla tekrar sizlerle buluşmaktan bahtiyarız.   Faaliyetlerimiz, bu yıl Şubat-Eylül aylan arasında gerçekleşecektir. Böylece 7 ay boyunca ilçemizde farklı alanlarda sürekli etkinlikler yapılacaktır. Gerek ilçemiz ve çevremizden hemşerilerimiz,  gerekse yüksekokul öğrencilerimiz, bölgemizde turistik amaçlarla gelen misafirlerimizin arzu ettiklerinde erişebilecekleri etkinliklere kavuşacaktır.

 

Daha sonra Körükçü, "Yazar söyleşilerimiz entelektüel açıdan, halk konserlerimiz ve canlı müzik performanslarımız sanat ve eğlence yönünden, sünnet şölenimiz ihtiyaç sahiplerimizle kaynaşmamız bakımından aynı canlılığıyla bu yıl da devam edecektir." diye konuştu.

 

Cemalnur Sargut, Doç. Dr. Necmettin Alkan,   Mustafa İslamoğlu,   Nazlı Eray,   Cemal Aydın,   Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay,   Prof. Dr. Ahmet Arslan, Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu, Na-suh Nahruki, Prof. Dr. Nihat Bengisu, Hüsnü Mahalli gibi isimlerin söyleşiler vereceği 4. Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Gülsen Kutlu, Coşkun Sabah, Ahmet Özhan,  Kutsi gibi isimler de konser verecek.   Söyleşiler ve Konserlerin devamında 1. Uluslararası Avanos Kızdırmak Yarı Maratonu, Toplu Sünnet ve Ramazan eğlenceleri yapılacak.