Avanos Belediye Başkanlığı Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Avanos Köybağı’nda su sorununu çözmek için sulama boruları döşeniyor.

Su sorununu çözmek ve kısıtlı olan suyu daha verimli ve etkin kullanmak için salma sulama sistemi yerine borulu sulama sistemine geçmek üzere çalışma başlatıldı. Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından verilen borular Avanos Belediyesi ekipleri tarafından döşenmeye başladı.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Gedik, Yazı İşleri Müdürü Kadir Haklı, Mali Hizmetler Müdürü Kenan Bostancı, Fen İşleri Müdürü İsa Deş ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı Abdullah Körükçü Köybağı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Uzun yıllardır Köybağı mevkinde su sorunu yaşanması nedeniyle bağ ve bahçelerin kurumaya başladığını ifade eden Abdullah Körükçü, çalışmanın sevinçle karşılandığını ifade ederek, Nevşehir İl Özel İdaresi ve Avanos Belediye Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Çalışma kapsamında Köybağı’nda bulunan su havuzu temizlenecek ve sulama boruları ile bahçelerin su ihtiyacı karşılanacak.