4. Geleneksel Avanos Halk Şenliği etkinlikleri kapsamında Kubat konseri gerçekleştirildi.
Avanos Cumhuriyet Meydanında, 27 Ağustos Pazar akşamı sahneye çıkan ünlü sanatçı Kubat, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk müzikleri eşliğinde konser verdi. 2 saatin üzerinde süren müzik ziyafeti ile 4. Geleneksel Avanos Halk Şenliği sona erdi.
Büyük bir coşku ile sahne alan Kubat, sempatik kişiliği, muhteşem sesi ve usta yorumuyla halk müziği parçalarını seslendirirken büyük bir kalabalık tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.
Usta sanatçı hafızalarda yer etmiş türküleri, konser alanını dolduran binlerce kişi ile birlikte hep bir ağızdan seslendirdi. Kubat, zaman zaman yaptığı esprilerle izleyicileri kahkahalara boğdu. Yaptığı esprilerden kendi orkestra üyeleri de nasibini aldı.
İzleyicilerden gelen istek parçaları seslendiren Kubat, konser sonunda Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce ile birlikte ormancı şarkısını söyleyerek konseri noktaladı.
Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, usta sanatçı Kubat’a ve orkestrasına, Avanos halkı için verdikleri muhteşem konserden dolayı teşekkür etti.