Avanos Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Avrupa Yolcusu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Meslek Yüksek Okulu ve Avrupa Birliği Proje Koordinatörlüğü işbirliği ile ‘Avrupa Birliği Gençlik Fırsatları’ bilgilendirme semineri düzenlendi.

Avanos Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen seminere; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Öcal, akademik personel ile öğrenciler katıldı. 

Avanos Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Öcal’ın koordinatörlüğünde Öğretim Görevlileri Sema Atasever ve Hilal Başal tarafından organize edilen seminerde konuşmacı olarak yer alan Üniversitemiz AB Proje Koordinatörü ve Eurodesk Temas Noktası Serkan Başar, ‘Avrupa Birliği Gençlik Fırsatları’ kapsamında katılımcıları Avrupa Birliği projeleri ve Avrupa Birliği Gençlik Projeleri hakkında bilgilendirdi. Başar, bu projelere kimlerin ve ne şekilde başvuracakları, başvurularını nerelere ve nasıl yapılabileceklerine dair bilgi verdi. 

Başar konuşmasında başta Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olmak üzere Nevşehir ilinde birçok kamu kurum ve kuruluşlarının bu fonlardan faydalandığını ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin AB gençlik programları sayesinde önümüzdeki dönemlerde Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gitme şansı bulacaklarını kaydetti. Başar konuşmasının sonunda öğrencilerin Eurodesk Temas Noktasına başvurarak programlar hakkında her türlü bilgiyi diledikleri saatte alabileceklerini belirtti. 

Uluslararasılaşma Yolunda Önemli Çalışmalar Yürütüyoruz 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak uluslarasılaşma yolunda önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç “Üniversitemizin kurulduğu günden bu yana uluslararasılaşma yolunda önemli çalışmalar yürütüyor. Her geçen ay yeni bir Erasmus anlaşması yapan üniversitemiz, Mevlana programı ile gelişmişlik düzeyi yüksek olan diğer dünya ülkelerindeki üniversiteler ile de anlaşmalar imzalamaktadır.  Bu anlamda başta Avrupa olmak üzere dünyanın diğer ülkelerine daha fazla öğrenci ve akademisyen gönderme ve daha fazla öğrenci ve akademisyeni üniversitemizde ağırlama gayreti içerisindeyiz” dedi. 

Üniversitemiz bünyesinde daha önce de çekilişle Avrupa’ya öğrenci gönderdiklerini dile getiren Rektörümüz Kılıç, Avanos Meslek Yüksek Okulunda çekilişle belirlenecek öğrencilere hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

Öğrencilerin derslerine daha fazla çalışıp azimli olmaları tavsiyesinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın önceden yazılan isimler arasından  yapmış olduğu çekilişle birlikte Avanos Meslek Yüksek Okulundan 2 öğrenci Avrupa’ya gitmeye hak kazandı.