Avanos Müftülüğü 2015 Yılı içerisinde iki dönem halinde D grubu camilerde görev yapan imam hatip, müezzin kayyımlar ve kuran kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen Hizmetiçi Eğitim Seminerinde başarılı olan imam hatip müezzin kayyım ve K. Kursu öğreticilerine başarı belgeleri takdim edildi.

 Törene: Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN Nevşehir iL Müftüsü  Yakup ÖZTÜRK ,Ürgüp ilçe Müftüsü A.Muhammed Çınar , Gülşehir İlçe Müftü Vekili  ve kurs formatör öğreticisi Vaiz Mustafa Çiftçi ve İmam Hatip Ahmet Acar'ında katıldığı programda ilçe Müftüsü Mehmet Fidan yaptığı konuşmada ''Vatandaşlarımızın dini hayatına rehberlik eden personelin cami hizmetlerinde ve 
Kur'an Kurslarında daha etkin ve verimli hizmet sunabilmeleri ,Kur'anı Kerimi usulüne uygun okumaları İmam ve Müezzinlerin imamet ve müezzinlik becerilerini geliştirme ,mesleki yeterliliklerini artırmaları amacıyla bu hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini '' söyledi.
   3 dönem halinde 2015 yılı içerisinde düzenlenen kurslarda toplamda 34 İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticilerinin hizmet içi 160 saat eğitim semineri gördüğünü ifade etti.Hizmet içi eğitim seminerlerini veren formatör öğreticiler Gülşehir vaizi Mustafa Çiftçi ve Ürgüp Dua yeri Camii İmam Hatibi Ahmet Acar'a vermiş oldukları seminer dolayısıyla teşekkür ederim.Müftü Mehmet Fidan 160 saat hizmet içi eğitim semineri ders saatlerinin yetersiz olduğunun Kur'anı Kerim eğitimine talim üzere okumalara daha çok zaman ayrılacak şekilde ders saatlerinin fazlalaştırılmasının daha iyi olacağını ifade etti.
      Daha sonra Kuran eğitimiyle ilgili söz alan İL Müftüsü Yakup ÖZTÜRK'' bu tür hizmetiçi eğitimlerinin Kuran eğitimlerinin çok önemli olduğunu bu konuda görevlilerin özellikle başlangıçta isteksiz davrandıklarını daha sonra faydası görüldükçe memnuniyetlerinin ortaya çıktığını söyledi. inşirah suresinin 7. ayetinde geçen; ''Öyleyse bir işi bitirince diğerine koyul'' ayeti mucibince hareket edilmesini tavsiye eden Müftü öztürk durup dinlenmeden yeni çalışmalara başlanmasının ve hizmetiçi kursunda elde ettikleri bilgileri uygulamalarını ve görev alanlarına yansıtmalarını istedi. konuşmasını Neci Fazıl Kısakürekin şu şiiriyle bitirdi.
   '' Mehmedim sevini başlar yüksekte 
    Ölsekde sevinin eve dönsekte
    Sanma bu tekerlek kalır tümsekte
    Yarın elbet elbet bizimdir
     Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir''
  Avanos İLçe Kaymakamı Mustafa ELDİVAN YAPTIĞI KONUŞMADA ''temel kaynağımız olan kuran eğitiminin çok önemli olduğunu söyledi. 
       Din görevlilerinin halkın onunde önder insanlar olduğunu  görevlerini angarya iş olarak görmemeleri gerektiğini ifade etti. Akıllı telefonlara yahut bilgisayarlara güncelleme gerektiği gibi zaman zaman din görevlilerinin kendilerini yenilemesi gerektiğini söyledi ve görevlerinde başarılar diledi.