Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sanayi yolunda asfalt atma çalışmaları yapılıyor.
Su hattı çalışmaları dolayısıyla kazı yapılan ve bu nedenle bozulan sanayi yolu gerek iş makinelerinin gerekse tuğla fabrikalarının araçları tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Yaz aylarında toz - toprak, kış aylarında ise çamur olan yol, hem yol güzergâhı üzerindeki mesken sakinleri hem de yolu sıkça kullanmak durumunda olan sanayi eşrafını zor durumda bırakıyordu.
İçme suyu şebekesinin ana hat boruları geçmiş olmasına rağmen, sanayi yolunda doğal gaz ve içme suyu ara servis hatlarının döşeme çalışmaları henüz tamamlanmadı. Su müteahhidinin vefatı nedeniyle sekteye uğrayan çalışmalar, yarım kalan işin tekrar İller Bankası kanalıyla ihale edilerek yapılması ve Avanos Belediyesi tarafından iş teslimine kadar geçecek sürede vatandaşların mağdur olmaması için bu yolun acilen asfaltlanması kararı alındı.
 
Bu doğrultuda yoğun olarak sürdürülen çalışmalar neticesinde dün astarı atılan sanayi yolunda bugün asfalt atma çalışmalarına başlandı. Çalışmaların koordinasyonunu ve kontrolünü yürüten belediye teknik ekipleri ile birlikte Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce sanayi yolundaki asfalt atma çalışmalarını yerinde inceledi. Burada vatandaşlarla da uzun süre hasbıhal ederek sohbet etti.
Fotoğraflar