“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” etkinlikleri kapsamında, saat 09:05’te Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma merasimi düzenlendi. Anma etkinlikleri Belediye Konferans Salonundaki programla devam etti.
Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç ve Belediye Başkanımız İsmet İnce Atatürk Anıtı’na kurum çelenklerini sunduktan sonra, saatler 09:05’i gösterdiğinde 2 dakikalık ikaz sireni ile tören komitesi ve vatandaşlarımız saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Belediye Konferans Salonundaki anma programına geçildi.
Avanos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programında dünya liderlerinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki görüşleri ve oratoryom gösterisi beğeniyle izlendi. Avanos Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimci ve öğrencilerinin hazırladığı programda bir ülkenin değil bir dünyanın örnek aldığı büyük önder Atatürk’ün neden büyük bir lider olduğunu bir kez daha hatırlatıldı.
Askeri dehası ve devlet adamlığının yanı sıra çokta bilinmeyen yönlerine ışık tutulan programda Atamızın sevdiği eserler de seslendirildi. Anma programının hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrenciler Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç ve Belediye Başkanımız İsmet İnce tarafından tebrik edildi.