23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yılı ülkemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Avanos’ta sabah Hükumet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk sunumuyla başlan kutlama programı, Amfi Tiyatroda devam etti. Avanos Belediyesi tarafından çocuklara şeker tadında bir bayram geçirmeleri için Amfi Tiyatro girişinde stant açılarak şeker dağıtıldı.

Kutlama etkinliklerine Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkanımız İsmet İnce, Avanos İlçe Garnizon Komutanımız Onur Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Mert Gözübüyük, Avanos Emniyet Müdürü Faruk Yaman, daire müdürleri ile birlikte vatandaşlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair açılış konuşması yapıldı. Öğrencileri tarafından şiirle okundu, halk oyunları, dans ve akrobasi gösterileri sergilendi. İlkokul öğrencilerden oluşan koronun mini konseri de büyük beğeni gördü.

Avanos Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren takımlara madalya ve kupa töreni düzenlendi.

Öğrencilerin madalya ve hediyeleri Avanos Kaymakamımız Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkanımız İsmet İnce, Avanos İlçe Garnizon Komutanımız Onur Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Mert Gözübüyük, Avanos Emniyet Müdürü Faruk Yaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk ile Avanos Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz tarafından takdim edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98’inci yıl dönümü Avanos’ta halkın yoğun katılımı ve ilgisiyle şenlik havasında geçti.