Antika Pazarcısı yaptığı açıklamada;  binlerce yıllık tarihi geçmişi barındıran ülkemizde eski eşyaların büyük kısmı çöpe veya hurdaya gidiyor. Geçmişte hurdacılık yaptığım zamanlarda pek çok eski eşyayı hurda bakır ve demir olarak satın aldım ama bunları geri dönüşüme vermeye kıyamadım. Ayrı bir köşede biriktirdikten sonra değerlendirmek için birkaç pazar yerine götürdüm ve insanların ilgisi karşısında antika eşya alım satım işine yöneldim. Bu işle ilgilenen insanları tanıma fırsatı ile birlikte antika pazarı kurma fikriyle bir araya geldik dedi.

Antika eşya satıcılarından oluşan pazarcıların sergilerinde; çok sayıda eski para, saat, eski zaman telefonları, kapı kilitleri, bıçak, kama ve kılıçlar, tahıl öğütmede kullanılan çeşitli taş eşyalar, gaz lambaları, daktilolar, radyolar, plaklar, bakır kaplar, sandıklar gibi pek çok farklı objenin alım ve satımı yapılıyor.

Avanos antika pazarını görme fırsatı bulanlar, eski eşyalardan gelen huzuru, merakı, geçmişe ait olan değerlerin izlerini keşfetti.

Uçhisar Kasabasında Antikite Mehmet Firma sahibi Mehmet Yoğuran yaptığı açıklamasında; Avanos Antika pazarımıza uzaktan yakından iştirak eden esnaf ve antika seven dostlarımıza teşekkür ederiz.Anadolunun göbeğinde Türkiyemizin merkezinde ulaşımı kolay Nevşehire bağlı Avanos ilçesi,pazar yerinde her ayın ikinci pazarı kuracağımız bu pazarı sizlerin katılımıyla çok daha ilerilere getireceğimize inanıyorum dedi.