23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98’inci yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Avanos Belediyesinin temsili Belediye Başkanı, Ahmet Ergün İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Gül Bostancı oldu.

Başkanlık koltuğuna oturan İrem Gül Bostancı’ya okul arkadaşları Arda Duru, Nehir Işık ve öğretmenleri de eşlik etti.

Belediye Başkanımız İsmet İnce ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek koltuğu yeni başkan İrem Gül Bostancı’ya devretti. Başkan İrem Gül Bostancı programa alınarak gerçekleştirilmesi talebiyle isteklerini dile getirdi. Belediye Başkanımız İsmet İnce, koltuğun asıl sahibi gençlerimizdir bizler sadece bu koltuğu gelecek nesile devredecek olan emanetçileriz. Gençlerimizi, kendi halkına hizmet edebilecekleri üst düzey makamlarda görmekten büyük mutluluk duyarız dedi.

Çocuk Başkan İrem Gül Bostancı; konteynırların çoğaltılmasını, yeni çocuk parklarının yapılmasını, hayvanat bahçesi ve yeni yol çalışmalarının programa alınarak yapılmasını temenni ettiğini belirtti.

Belediye Başkanımız İsmet İnce, “Daha önce görüntü kirliliğine neden olan çöp konteynırlarını yerin altına almıştık. Bu hafta içinde yeni yer altı konteynerlarımız geldi. Bunları da ihtiyaç duyulan 4 farklı yere yerleştireceğiz ve geçen yıl yaptıklarımız ile birlikte oldukça fazla bir alanda görüntü kirliliğini ortadan kaldırmış olacağız dedi. Mevcut parkların haricinde Avanos’un çeşitli yerlerinde belediyeye ait olan mahalle park alanlarını projelendirdik buralara da bu sezon içinde yeni parklar ve oyun alanları yaparak çocukların hizmetine sunacağız. Yine bu yıl 70.000 metre civarında yolumuzu kilit parke döşeyeceğiz. Hayvanat bahçemiz yok ama bu dönem bölgemizde örnek gösterilen bir sokak hayvanları barınağı yaptık. Sokak hayvanlarını tedavi ediyoruz. Aşılarını yapıyor ve kimseye zararı olmayan bu sokak hayvanlarını küpe kayıt sistemi ile kayıt altına alarak yine ilgili kanunlar kapsamında aldığımız yere bırakıyoruz. Burada her cins, büyük ve küçük köpekler var bazen öğrenciler de gelerek onları besliyor ve seviyor diye konuştu.

Belediye Başkanımız günün anısına öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Heyet Başkanlık Makamında uzun süre sohbet ederek istişarede bulundu.