Nevşehir’in Avanos ilçesine Sinop ilinden gelen ve ilçenin en önemli yapılarından asmalı köprü üzerinden fotoğraf çekmek isteyen bir genç ırmağa düştü. Genç bir vatandaşın ve zabıtanın yardımıyla sudan kurtarıldı.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde 17 Haziran Cumartesi günü saat 15:00 civarında Kızılırmak'a düşen genç boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Avanos çarşı merkezinde bulunan Tahta Asma Köprü üzerine gezinti yapan 20 yaşındaki Hamza Çetinkaya, henüz belirlenemeyen nedenle ırmağa düştü.

Irmağa düştükten sonra bir süre yüzmeye çalışan Çetinkaya, akıntıyla sürüklendi. Çevrede bulunan vatandaşların yardım etmeye çalıştıkları esnada olaya müdahale eden Avanos Belediye Zabıta ekipleri can simidi yardımıyla gencin boğulmasını engelledi. Yüzme bilen bir kişi de ırmağa atlayarak gencin kıyıya çıkartılmasına yardım etti.

Olay yerine çağrılan ambulansla ilk müdahalesi yapılan Çetinkaya çevrede bulunan duyarlı vatandaşlar ve belediyenin ırmak kenarına yerleştirdiği can simidi sayesinde hayata tutundu. Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılan gencin hayati tehlikeyi atlattığı ifade edildi.

Avanos'ta bir tuğla fabrikasında çalıştığı ve Sinoplu olduğu belirtilen Çetinkaya'nın ailesi de olay yerine geldi. Gencin fotoğraf çekmeye çalışırken ırmağa düştüğü bildirildi.
 



Haber & Foto: Ercan KILIÇLI
Serbest Gazeteci - Foto Muhabir