Kronik Hastalıkların Prevalans, İnsidans ve Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi İzlem Çalışması" tanıtım toplantısı Gülşehir Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Gülşehir Kaymakamı Abdullah Özadalı, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çoşkun, Gülşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehtap Aracı, İlçe Jandarma Komutanı Salih Bulut ve  Gülşehir Belediye Başkan Yardımcısı Onur Atar katıldı.

Toplantıda saha çalışmasını yapacak olan ekip üyeleri tanıtıldı.Nüfus hareketleri itibarıyla, stabil, homojen bir yapıya sahip, göç alma ve verme durumu açısından Türkiye’nin birçok bölgesine göre daha düzenli bir yapıya sahip olan Avanos ve Gülşehir'in bu çalışma için belirlendiğini ve tamamen gönüllülük esasına dayalı olmak kaydıyla vatandaşların tansiyon, şeker, kolesterol, kronik hastalıklar yönünden saha ekibinin Dr. Pelin Akman öncülüğünde ev ziyaretleri yoluyla tarama çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Tanıtım toplantısı çerçevesinde Gülşehir Meslek Yüksekokulu yanına hatıra ormanı yapıldı. Toplantı Arapsun Konağı’nda verilen yemekle sona erdi.

Tanıtım toplantısı Avanos ise bir otelde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına , Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa Körükcü, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal, Nevşehir'de görev yapan çok sayıda doktor, aile hekimi, sağlık çalışanı ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.