Şehir Ulaşım Plancısı Yüksek Mimar Erhan Öncü ve ekibinin saha çalışmalarının ardından belediyemiz meclis salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanımız İsmet İnce, Şehir Plancısı Remzi Sönmez, Kırşehir Belediyesi Şehir Plancısı Necdet Yıldız, Yüksek Mimar & Restorasyon Uzmanı Ebabekir Özmert, Yüksek Mimar & Restorasyon Uzmanı Çiçek Özmert, Belediye Meclis Üyelerimiz Av. Suat Öztürk, Abbas Tatlısı, Erdoğan Sarıtaş, Cumhuriyet Halk Partisi Avanos İlçe Başkanı Alper İbaş, Belediye Fen İşleri Müdürümüz İsa Deş, Belediye Zabıta ekiplerimiz, Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünden mimar, mühendis ve şehir plancımız katıldı.
 
Hazırlanan sunum ve raporda, elde edilen veri ve bilgilerin analizi yapıldı. Yanlış şehirleşme uygulamaları örnekleriyle gösterildi. Doğru uygulamaların kriterleri ve esasları anlatıldı.
 
Dört saat süren sunum ve toplantıda şehir içi ulaştırmada ve geleceğe dönük yerleşim planında sisteminin dengeli, sağlıklı bir yapıya kavuşturulması yönünde somut ve uygulanabilir bir yol haritası öncelikli ve temel amacı olan seminer teknik ekibimiz tarafından kayda alındı. 
 
Toplantıda; toplu taşıma hizmetlerinden, araç trafiği ile ilgili karayolu ağının durumu, uzun dönemde kentin gelecekteki uygun mekânsal büyümesinin şeklendirilmesi ve araç trafiğinin buna uygun olarak altyapısının sağlanması. Bisiklet yolu, kaldırım uygulamalarında göz önüne alınması gereken durumlar gibi birçok konu başlığı detayları ile ele anındı.