Avanos Belediyesi Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından halk piknik alanında çalışmalar devam ederken,  sahil şeridinde ırmağın karaya doğru girinti yaptığı alana su dolabı yapıldı. Belediye ekipleri tarafından projelendirilerek yine belediyenin kendi imkanlarıyla imal edilen ve hazırlık çalışmaları tamamlanan 7 metre 60 cm yüksekliğindeki su dolabı yerine takıldı. Çalışmaya başladığında ise Avanos'ta bir nostalji de hayata dönmüş olacak. 
 
Halen bir çok akarsu kenarında su taşıma amacıyla kullanılan fakat Avanos'ta şuan unutulmuş su dolaplarından birisi Avanos Belediyesi'nin  yaptığı çalışmayla yeniden Avanos'ta dönmeye başlayacak. Bu gün yerine yerleştirilen su dolabı vinç yardımı ile daha önceden hazırlanan ayakları üzerine oturtuldu. 8 metreye yaklaşan boyuyla bölgemizde eşi benzeri olmayan büyüklükte olan dolabın nakliyesinde Zabıta ekiplerimiz ile birlikte bütün emniyet mensupları sabahın erken saatlerinde yol güvenliğini sağlayarak belediye ekiplere eskortluk etti. 
 
Çevresi ile birlikte kendisi de ışıklandırılacak olan su dolabının üzerinde bulunan her biri 10 litrelik 16 adet su gözleriyle yukarı taşıdığı sular, kanal yardımıyla aşağıya yapılacak bir havuzda biriktirilip yeniden ırmağa verilecek. Dakikada 3-4 tur atacak ve her turu tamamladığında kanala 100-150 litre su dökecek. Yani bir dakikada yarım ton'a yakın bir suyu havuza aktaracak ve su yine bir kanal veya ark vasıtasıyla ait olduğu Kızılırmak'a tahliye edilecek. 
 
Çevre düzenlemesiyle birlikte önünde bir küçük meydan ve seyir alanı oluşturulacak dolabın çalışmaları tamamlandığında Avanos'a yeni bir simge kazandırılmış olacak. 
Fotoğraflar