Avanos’un usta seramik sanatçılarından Beikaya Seramik Atölyesinin sahibi Erdoğan Güleç vefat etti. (Ölüm nedeni kalp krizi olarak tahmin ediliyor) 55 yaşındaki Güleç’in ani ölümü tanıyanları üzüntüye boğdu.

Avanos’un en iyi seramik sanatçılarından biri olan Erdoğan Güleç ünlü sanatçı Edip Akbayram’ın da hem komşusu hem de en iyi arkadaşıydı. Musa Eroğlu, Arif Sağ gibi sanat camiasından bir çok kişiyle yakın ilişkileri bulunan Güleç’in cenazesine sanat dünyasından katılımlar olması bekleniyor.
 
Erdoğan Güleç (Beikaya)
 
10 Nisan 1963 Avanos doğumluyum. 7 yaşında toprakla tanıştım. Babamla uzun yıllar çömlek yapımında çalıştım. Torna bilgisini babamdan öğrendim. Bunun yanında sargı teknikleri öğrendim. Ayrıca Avanos geleneksel çömlekçiliğini ve formları üzerinde uzun yıllar çalıştım. Daha sonra bu geleneksel formların dışına çıkarak ve sanatsal düşünerek kendime göre bir çizgi yarattım.
Bu çabalarım sırasında Bedri Rahmi EYÜPOĞLU atölyesinden mezun Necati AYDEN ustayla tanıştım. Daha sonra ondan çok etkilendim ve Necati ustayla yaklaşık 9 sene aynı atölyeyi paylaştık. Benim için en önemli dönem Necati ustayla çalıştığım dönem olmuştur. Ondan çok şeyler öğrendim.
 
Sergiler:
Urfa Atatürk barajında iki kez sergi
Ankara Galeri Z 'de sergi
20. - 26.12.2005 Talimhane'de Toprak Sanatı
Toprak, Hava, Su, Ateş
22.4. - 8.5. 2009 İstasyon Sanat Galerisi
7.3.2016 İstasyon Sanat Galerisi - Kapadokya'da Avanos/Toprağın dili
Avanos'ta olan heykel çalışmaları:
Arif SAĞ parkına heykel
Uğur MUMCU parkına heykel
 
Yöremizde ve diğer illerde bulunan çok sayıda rölyef çalışması yapmaktayım.
 
Yurt içi ve yurt dışından gelenlere kurs vermekteyim.
www.fibhaber gazetesi ailesi olarak merhum Güleç'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.




Kaynak: (A.G.) - www.avanosgazetesi.com