18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Şahin, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz katıldı. Tören çelenklerin sunulması ile başladı. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulmasına müteakip saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile birlikte, Bayrağımız göndere çekildi.
Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı, Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırlamış olduğu etkinliklerle, Avanos Belediyesi Konferans Salonunda devam etti. 
Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerince günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Tiyatro gösterilerinin ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için, ödül töreni düzenlendi. Hazırlanan programın ardından aziz şehitlerimizin maneviyatı için katılımcılara çorba ikram edildi. 
İlçede gerçekleştirilen törenin ardından, Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü ile birlikte, şehitlerin kabristanlarını ve şehitlerin ailelerini ziyaret etti.