Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 92. yıl dönümü tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Avanos’ta da bir dizi etkinliklerle kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni öncesi, Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN’ın makamında, Cumhuriyet Bayramı kutlama tebriklerini kabulü ile başladı.
Daha sonra Avanos Çarşı Meydanında Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine geçildi. Program İstiklal Marşının okunması ile başladı. Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, Avanos Belediye Başkanımız İsmet İNCE vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.
Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasını yaptı. Öğrencilerimiz tarafından okunan şiirlerin ardından, okulların hazırlamış oldukları halk oyunları gösterisi sunuldu. 15 Temmuz şehitlerini Ömer Halis Demir için yazılan şiirle anmak üzere öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi yapıldı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödül takdimi ile devam etti.
Başarı elden öğrencilerin ödülleri; Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, Avanos Belediye Başkanımız İsmet İNCE, İlçe Jandarma Bölük Komutanımız, Avanos Cumhuriyet Başsavcısı Fatih EKİNCİ, Gençlik ve Spor Müdürü Kerem YILMAZ tarafından verildi.
Avanos’ta coşkuyla kutlan Cumhuriyet Bayramı resmigeçit töreninin akabinde tören tertip komitesinin Avanos Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Garnizon Komutanımız tarafından tebrik edilmesi ile sona erdi.