Avanos Belediyesinin 2016 yılı Eylül ayında şehrin 8 ayrı notasına yerleştirdiği Dilek Ağaçlarının son halini görenler sosyal medya üzerinden Avanos’a yakışmadığı yönünde giderek artan bir dozda eleştirilerini yapıyor.
 
Aslında belediye şimdilerde üzerini kaplayan peçeteler sayesinde mumya gibi görünmeye başlayan dilek ağaçlarını bambaşka bir amaç için yerleştirmişti. Dilek ağaçlarının üzerinde dilek kutuları vardı ve halk bu kutulara dilekleri, isteklerini ve şikayetlerini yazacak belediye de bunları okuyup değerlendirecekti.

Hatta belediye görüntüsü güzel olsun diye dilek kutularının yanına nazar boncukları da asmıştı. Asılan ilk boncuklar çalınınca 2. kez boncuklar da asılmıştı. Boncuk asmanın da çözüm olmaması üzerine belediye bu ağaçlara peçete asılmasına göz yumunca şimdiki bu görüntü ortaya çıktı.
 
“Avanos için bir dilek de sen tut” sloganıyla yerleştirilen ve kurumuş ağaçlardan oluşan dilek ağaçlarının, temeli akla ve bilime dayanan sol görüşün hâkim olduğu bir belediye tarafından dikilmesi belediyenin hurafelerle uğraştığı yorumlarına yol açıyor. Köprüdeki asma kilitler de bu konuda tepkilerin odağında...



Avanos Gazetesi- İsmet Demir Haberi