Avanos Kaymakamlığı, Nevşehir İş – Kur İl Müdürlüğü ve Avanos Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İşbirliğinde ” Düz Kirkit Halı Dokuma ” Kursu Bazaar 54 bünyesinde açılan halı tezgahlarında başladı
Kursun Açılış Törenine Aanos İlçe Kaymakamı Murat Çağrı ERDİNÇ, Nevşehir İş-Kur İl Müdürü Arif Sıddık BARATA, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BERK, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Malik KAVUK, Bazaar 54 Nejat YILDIRIM, Halk Eğitim Merkez Müdürü Mustafa GÜRBÜZ ve Kursiyerler katıldılar.

Açılış kurdelesinin kesiminden sonra İlçe Kaymakamı Murat Çağrı ERDİNÇ kursiyerlerle dokumacılık üzerine sohbetinde Avanos’umuzun geleneksel el sanatları da olan halı dokumacılığı kursu ile kursa katılan kursiyerlerimiz bu kursla kollarına altın bilezik takacaklarını belirterek bu kursun açılmasında ; İşkur İl Müdürü Arif Sıddık BARATA’ya kursiyerlerimize işyerlerini açan Nejat YILDIRIM beye Avanos Halk Eğitim Müdürümüz Mustafa GÜRBÜZ’e teşekkür ederim dedi.

Avanos Kaymakamlığı, İşkur İl Müdürlüğü ve Avanos Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı Halıcılık kursuna 15 kursiyer Katılılıyor. Kurs 472 saat 67 İş Günü olarak verilecek.






















Recep ÖZBABA