EDES (Engellilere Destek Projesi) kapsamında hazırlanan ve belediyemiz tarafından düzenlenen eğitim projesi ile engellerin eğitim, bilinçlenme ve farkındalık oluşturularak aşılabildiği gözler önüne seriliyor.
Çeşitli engel gruplarına göre belirlenen farklı tarihlerde engellilere verilen eğitim seminerlerinden ilki bugün Avrasya Otel’de verildi.

Nevşehir Valiliği koordinasyonunda, Avanos Belediyesi tarafından yürütülmekte olan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destekli EDES (Engellilere Destek) projesi kapsamında Avanos, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş’tan gelen engelli bireylere gerek sosyal hayatta, gerek iş hayatında daha başarılı olabilmeleri için “Engellilerde Eğitim” konulu seminerler düzenleniyor. Seminer ve eğitimler Beyaz Ay Derneği Başkanı ve eski Milletvekili Lokman Ayva tarafından veriliyor.

Beyaz Ay Derneği Başkanı ve eski Milletvekili Lokman Ayva; Engelli vatandaşlarımızın teorik eğitimlerinin yanı sıra kabiliyetlerini geliştirecek, günlük hayatta ve iş alanında görev alabilecek nitelikte gelişimlerinin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Engelli bireylerle sohbet ederek onların hayallerini, duygularını paylaşmalarını isteyen Lokman Ayva; engelli bireylerin mütevazi hayallerinin aynası oldu. Sıcak bir yuva, bahçeli bir ev, yapabilecekleri bir iş, evlerine alış veriş yaparak gitmeyi umut ediyor fakat önlerindeki birçok engele takılıp kalıyorlardı. Bu noktada doğru eğitimin önemi vurgulanarak, uygulamalı çalışmalar yapıldı. Eğitim semineri çok eğlenceli ve renkli geçti.