Avanos'ta Cumhuriyetimizin 90'nıncı yılı kutlamaları çerçevesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşamı Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanında kadar süren Fener Alayı yürüyüşüne; İlçe Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, İlçe Garnizon Komutanımız Jandarma Yüzbaşı Serkan KOCAMANOĞLU, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ başta olmak üzere ilçe daire amirlerimiz, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çoşkuyla gerçekleştirilen yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Bando takımı eşliğinde, Emniyet Teşkilatımıza ait ekip araçlarının siren sesleri ve korteji ile birlikte başlayan yürüyüş Taş Köprü üzerinden geçerken ateşlenen fişeklerle renklendi. Ellerindeki bayraklarla çarşı merkezine doğru yürümeye başlayan gruba, Belediye hizmet binası önünde Belediye personelimiz at üstünde katılarak yürüyüşe destek verdi. Cumhuriyet Meydanında İlçe Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN ve Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, vatandaşlarla birlikte fener balonunu yakarak gök yüzüne bıraktı.

Meydanda yakılan fener ateşi etrafından toplanan halkımız, Avanos'un eski ve unutulmaya yüz tutmuş geleneklerinden birisi olan "Sinsin" oyunu ile eğlenceli ve heyecanlı bir etkinlik yaşadı.