Nevşehir Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinden Avanoslu polis memuru Demet Sezen adına düzenlenen İlkokul Fiziksel Etkinlik Şenlikleri 26 Mayıs Cuma günü Avanos’ta gerçekleştirildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürlüğüne ait çim sahada düzenlenen şenliklere 300 civarında öğrenci katıldı. Yaklaşık 2 saat kadar süren şenlikte Beden Eğitimi öğretmenlerince oluşturulan parkurlarda puanlı hedef oyunu, koordinasyon koşusu, halat çekme, fasulye torbası atma, el değdirerek bayrak koşusu, dairesel bayrak koşusu, çift ayak atlama oyunu, çemberle işbirliği oyunu, bowling oyunu gibi eğlenceli yarışmalar yapıldı.
İlkokulda eğitim-öğretim gören bütün öğrencilerin katılabildiği etkinliklerde temel spor eğitimi çerçevesinde performans ve rekabete dayalı olmayan çok yönlü oyunsal etkinliklerde sıralama ve bireysel değerlendirmeler yapılmadı.
Şenlik sonunda öğrencilere meyve suyu ve kek ikram edildi. Günün anısına çekilen toplu fotoğraflarla etkinlik sona erdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe müdürü Kerem Yılmaz Spor Şenliğine katılan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.