19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası nedeniyle düzenlenmesi planlanan etkinlikler birer birer gerçekleştiriliyor.
Bu kapsamda yer alan etkinliklerden Sokak Basketbol’u Bayram Erantuğ parkında bulunan minyatür sahada oynanıyor. Gençler ve büyükler kategorisinde oynanan sokak basketbolu maçına katılan Kaymakam Murat Çağrı Erdinç oyuna bir süre dâhil oldu.
Hafta programında yer alan uçurtma şenliği de 14 Mayıs Pazartesi günü ilkokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kerem Yılmaz tarafından sağlanarak Alaettin İlkokulu öğrencilerine dağıtılan uçurtmalar ile yapılan şenlik renkli anlara sahne olurken öğrenciler doyasıya çocukluklarını yaşadı.
İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kerem Yılmaz ve Alaettin İlkokulu yönetici ve öğretmenlerinin de uçurtma uçurdukları şenlik, öğrenciler tarafından da çok beğenildi. 
Hafta kapsamında genç kızlar ve genç erkekler kategorisinde masa tenisi, futbol, kros, badminton (veteran kadınlar dahil) ve uçurtma şenliği olmak üzere çeşitli kategorilerde müsabakalar düzenlenecek.