Avanos Belediye Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Avanos İlçe Jandarma Komutanlığından Jandarma Kıdemli Başçavuş Ali İhsan Özdiker, Avanos Emniyet Müdürümüz Erkin Turgut, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce ile birlikte belde belediye başkanları, kamu kurumu temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ile birlikte STK temsilcileri katıldı.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan yaptığı konuşmada; “Kamu hizmetleri ve denetimlerinde koordinasyonun sağlanması için bundan sonra her ay yapılacak olan toplantıda; güvenlik hizmetleri, zararlı madde ve uyuşturucu ile mücadelede asayişin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğini sekteye uğratabilecek her türlü unsurun bertaraf edilmesi için kamu kurumlarının koordinasyon içinde çalışmasını amaçlıyoruz.

Ülkemizin yaşadığı darbe girişimi sonrasında, bu memleketin ekmeğini yemiş suyunu içmiş evlatları olarak, FETO ve diğer bölücü örgütlere karşı mücadele etmek için çok daha fazla çalışmalıyız. Toplumun huzurunu ve asayişi bozacak her türlü olaya karşı vatandaşlarımızın emniyet güçlerinin işini kolaylaştırarak ihbar mekanizmasını da etkin şekilde kullanmaya davet ediyoruz.

Kurumlarımızın başındaki idareciler olarak vatandaşa mazeret üretmeden hizmet etmek bizim görevimiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın toplumsal hayatını ve huzurunun güvenliğini sağlamak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın idarecileri ile birlikte koordinasyon içinde çalışmalarımızı sürdürerek bu toplantılarda düzenli olarak istişare edeceğiz" dedi.

Daha sonra Kıdemli Jandarma Başçavuş Ali İhsan Özdiker, 2016 yılına ilişkin Avanos sorumluluk alanındaki asayiş olayları hakkında istatistiksel bilgiler verdi.
"Avanos Jandarma Komutanlığı olarak; 2016 yılında 442 olaya müdahale edilerek kontrol altına alınmıştır.

Bunlar;

4’tanesi terör olayı,
17 kaçakçılık,
127’si kişilere karşı suçlar,
68’i mal varlığına karşı suçlar,
32’si topluma karşı işlenmiş suçlar,
2’si millete ve devlete karşı işlenmiş suçlar,
65’i trafik,
101’i takip gerektiren ve 26’sı da kabahat suçu olmak üzere müdahale edilerek kontrol altına alınmıştır." dedi.

Yol denetimlerinde 64.393 şahıs sorgulaması yapılarak, çeşitli suçlardan dolayı aranan 203 kişininde bu çalışmalar neticesinde yakalandığını kaydetti.

Avanos Emniyet Müdürü Erkin Turgut, “Avanos’ta 2016 yılında 720 olaya müdahalede bulunduk. Bunların 51’i suça sürüklenen çocuk olayı, 20 uyuşturucu madde olmak üzere geriye kalanları ise toplumun huzurunu bozacak hal ve davranış vakıaları ile trafik kazalarından oluşmaktadır dedi. Emniyet ve asayiş çalışmalarında vatandaşlarımızın 155 Polis ve 156 Jandarma ihbar hatlarını etkin şekilde kullanmaya davet ediyoruz" dedi.